Alt kan forandres

Ingenting er endelig! Alt kan forandres! Om du ønsker det…

Vi har en tendens til å tenke at ting bare er sånn eller sånn, og at vi må leve med det… Eller at vi ser spesielle egenskaper i et menneske vi møter, og da må de jo nødvendigvis være sånn da… eller?

Og sist men ikke minst – hva med oss selv?

Jeg bare er sånn jeg…

Bilde av avblomstret løvetann, dvs. der bare frø-knollen sitter igjen. Det er 5 stykker, hvorav den første har vanlig farge, og de andre er farget i henholdsvis gult, turkis, grønt og lilla.
Vil du være slik du alltid har vært, dvs. gjøre det du alltid har gjort? Eller vil du hoppe ut i det og gjøre forandringer i livet?

Jeg bare ER sånn jeg! Har du hørt noen si det? Eller har du kanskje sagt det selv?

Noen bruker frasen over for å frasi seg ethvert ansvar for å gjøre forandringer i eget liv – spesielt om de har en tendens til å se på seg selv som offer for alt og alle. Eller om de har dårlige vaner og dårlig oppførsel som de ikke er særlig interessert i å endre på, fordi de tror at det gagner dem mest å fortsette på samme måten som de alltid har gjort.

Andre er fullt og helt overbevist om at de må fortsette å være slik som de alltid har vært. For det er ingen som har fortalt dem at noe annet er mulig…

Men er det nå sånn at vi alltid må være slik vi alltid har vært? La oss ta en nærmere titt…

Å være og å gjøre

Det er forskjell på å være og å gjøre!

Ser du setningen over? Og forstår du forskjellen?

Vi har en tendens til å identifisere oss med handlingene våre, men vi ER faktisk ikke handlingene våre. Handlingene våre er noe vi GJØR. Du kan f.eks. være en snill person som gjør slemme handlinger.

Men fordi mye av det vi gjør, er vaner og rutiner, dvs. ting som er så innarbeidet at vi ikke tenker på dem som noe vi gjør, vil vi lett gå i den «fella» at vi tenker på det som hvordan vi ER.

Skap deg det livet du ønsker deg

I det øyeblikket du forstår at det er forskjell på å gjøre og å være, kan du begynne prosessen med å skape deg det livet du ønsker deg – dersom du også aksepterer at du og bare du har ansvar for ditt liv.

Det handler om å identifisere vaner og væremåter som i stor grad saboterer din vei mot det livet du drømmer om. Og siden vi som oftest er ganske «blinde» når det gjelder oss selv, anbefaler jeg å ha hjelp med denne prosessen…

Alt kan forandres! Her vises to jernbanespor som løper sammen og viser stedet der man kan veksle.
Alt kan forandres… og du kan «bytte spor» underveis i livet. Du kan gjøre endringer, og du kan velge nye veier.

Når du har blitt oppmerksom på noe som ikke hjelper og støtter deg på din vei mot det livet du ønsker deg, må du bestemme deg for hvordan du vil ha ting isteden. Deretter kan du begynne å tilegne deg nye vaner. Hvordan du skal gjøre dette, vil jeg si mer om neste uke.

Den beste versjonen av deg selv

Når du endrer vaner, vil du samtidig endre hvordan du fremstår overfor andre mennesker. Du kan gjøre ting annerledes, slik at du vil fremstå som sterk og selvsikker, istedenfor svak og usikker. Eller åpen istedenfor lukket, glad istedenfor sur, m.m.

Det er noe av grunnen til at man oppfatter det som at man ER noe, mens det egentlig handler om noe man GJØR. Begrepet «Den beste versjonen av deg selv» er med på å forsterke tanken om at det er hvordan vi ER som teller. Men det er handling vi snakker om, og handlinger kan vi forandre hele tiden – hvis vi vil!

Følgelig er det slik at ingenting er endelig – alt kan forandres. Og når du vet dette, kan du aldri mer bruke unnskyldningen «Det er bare sånn jeg er» for å unngå endringer i livet ditt.

Lykke til med «analysen», og gi en lyd om du ønsker hjelp fra meg 🙂

Klem fra Anne Belizama

Har du en utfordring? Nå kan du booke en gratis-time for å få en prat om det du sliter med! Klikk her for gratis-time!

P.S. Flere innlegg finner du på bloggen, klikk her: Inspirasjon og tips.