Jeg har ikke tid…

Jeg har ikke tid

Vi sier at vi
ikke har tid…

Det er løgn!

Tiden har vi
og får vi…

Men vi velger selv
hvordan vi
bruker den…

Har du tid?

En kvinne med alvorlig ansikt og mange ur-skiver.
Overveldes du av for liten tid, og av at klokka går?

Hvordan er det med deg? Har du tid til det du ønsker å gjøre? Eller føler du at du aldri har nok tid? Går dagene dine uten at du får gjort «noe som helst»?

Diktet over ble skrevet for snaue to år siden. Akkurat da var det vel noe av den mest travle perioden jeg har opplevd i mitt liv, og likevel skrev jeg noen betraktninger hver dag.

Det jeg derimot ikke gjorde, var å sløve foran TV’en eller bruke «halve dagen» på sosiale medier… Noe som er veldig lett å henfalle til – når man rett og slett bare er et menneske…

Setter du for høye krav til deg selv?

Kanskje er det sånn at du forventer det umulige av deg selv? Og når du ikke rekker å gjøre alt så perfekt som du hadde tenkt deg, blir du motløs…

Det er så lett! Vi forsøker å rekke over alt – samtidig – og vi skal gjøre alt så bra, så perfekt. Og vi blir slitne… og misfornøyd med oss selv… Og så legger vi lista ennå litt høyere, for vi må jo bevise at vi kan klare… ennå mer… Da kommer følelsen av «har ikke tid» og det er lett å gi opp, og gi seg over.

Hva om vi isteden kan «budsjettere» med litt hvile og «bare være»-tid hver dag. Hva om vi kan omprioritere litt, slik at dagene blir litt mindre travle og litt mer gledesfylte? Vil ikke det gi en følelse av å ha tid nok?

Hvordan vil det være å ha tid nok?

Hvordan vil det være å ha tid til det du har lyst til, fordi du har prioritert vekk noen av de tingene du synes du «må»?

Hvordan vil det være om du kan legge deg om kvelden og kjenne glede over hvordan dagen har vært og hva du har fått ut av den?

Hva tror du det vil gjøre for livsgleden og helsen din, om du foretar noen omprioriteringer i livet ditt, slik at dagene blir mindre fylt med stress?

Kvinne som står på en murkant og skuer utover dal og fjell. Hun har armene ut og er tydelig glad.
Er det slik du kommer til å føle deg, om du omprioriterer i hverdagen?

Hva kan du gjøre for livet ditt?

Dersom du er av dem som alltid føler du har for liten tid – se på punktene over, og tenk gjennom følgende: Hva kan jeg si «nei» til, som egentlig ikke betyr noe som helst? Slik at jeg kan få tid og plass til mer gledesfylte aktiviteter i hverdagen…

Trenger du hjelp underveis, er undertegnede coach og «fæl» til å stille spørsmål som får deg til å tenke annerledes og kan få deg over på et nytt «spor». Ta kontakt om du ønsker en prat 🙂

Lykke til og god tid, ønskes deg fra Anne Belizama

Har du en utfordring? Nå kan du booke en gratis-time for å få en prat om det du sliter med! Klikk her for gratis-time!