Luke 23 – Onsdag 23. desember

Lille julaften – og da kan vi vel “offisielt” erklære julen for startet? Eller starter den ikke egentlig før i morgen – julaften? Jeg tenker det er forskjellig for oss – i forhold til hva slags tradisjoner vi har i egen familie. For noen starter den vel nærmest når advent starter – og varer “helt til påske”…

Hvilke juletradisjoner har du i din familie? Og er det kanskje sånn at de har endret seg gjennom årene? Etter at du ble voksen, ble det kanskje annerledes enn da du var barn? Og så fikk du egen familie og svigerfamilie, og brått var det andre tradisjoner som skulle “blandes inn” i det kjente og kjære.

Med dagens familiestruktur – der familier brytes opp og nye dannes, er det kanskje veldig lite av det du gjør i dag, som minner deg om barndommens juletradisjoner? Har du et par minutter til overs, blir jeg glad om du legger igjen en kommentar om hvordan julen var for deg – den gang du var barn (og evt. også hvordan den er nå).

Selv husker jeg at det å pynte treet den gang jeg var barn, ikke var noe vi barna fikk være med på. Kanskje høres det trist ut, men det å våkne på julaften og titte ut på stuen til et ferdig pyntet tre, var like fantastisk hvert år. Min bror og jeg la oss om kvelden lille julaften – på en helt “vanlig” dag – og våknet julaften til et flott og lysende juletre.

Pyntet juletre

DEN følelsen… når man kommer ut i stuen på julaften og finner et ferdig pyntet juletre.

Det var noe av det mest fantastiske med julen – nettopp den “åpenbaringen” som det pyntede juletreet representerte. Jeg kan ikke huske så godt følelsen rundt pakker, men som liten var jeg helt sikkert forventningsfull også til dem. Men den følelsen det ga å komme ut i stuen julaftens morgen – DEN husker jeg.

Med årene har julen blitt mer og mer kav og stress. Mye skal rekkes i løpet av noen korte uker, gavene er blitt dyrere, flottere og mer prestisje – for mange. Og for min del har jeg av den grunn blitt litt av en anti-jul person. I alle fall i hele førjulstiden. Men julaften er jo koselig likevel da 🙂

De siste årene har jeg ikke kavet så mye selv, rett oppunder jul. Men jeg ser jo at mange gjør det. Og særlig når man har barn – både dine, mine og våre… og mange “familie-puslespill” som skal legges. Det er lett å bli sliten…

Derfor vil jeg denne siste dagen før julekvelden, igjen bidra til at du kan få litt ekstra hvile og energi før feiringen. Jeg setter derfor opp den siste felles fjernhealingen i denne julekalenderen. Som vanlig må du klikke deg inn og trykke på “Skal” for at jeg skal vite hvem jeg skal sende til. Vanlig er det også at du kan si “ja takk” uansett hva du gjør den halvtimen det varer, men du vil sannsynligvis merke mer om du kan slappe av.

Du finner arrangementet på Facebook ved å følge lenken: Klikk her. Registrer deg med et “Skal” innen kl. 22.30 i dag (23.12). Sending av healing starter kl. 23.00.
Om du ikke er på Facebook, kan du sende en mail til anne@belizama.no og si at du vil være med.

Ønsker deg en nydelig Lille julaften 🙂 Ta vare på deg selv denne siste “strevsomme” dagen før jul. Og husk å titte innom julekalenderen i morgen – Julaften også… for da har jeg en “julegave” klar til deg.

Julehilsen fra Anne