Månedlige arkiver: august 2024

En god morgenrutine

Hvordan begynner du dagen din? Har du en god morgenrutine? Og da tenker jeg ikke først og fremst på dusj, tannpuss og frokost…

Det jeg vil frem til her, er om du starter dagen med å erkjenne deg selv. Om du sørger for å gi deg selv noe positiv feedback før du starter dagen din. Eller snubler du inn på badet og skjærer grimaser til deg selv, mens du leter etter rynker og sparker til badevekten…

Start dagen på en god måte

Hvis du er som meg, er du ganske trøtt om morgenen. Da kan tanken på nok en oppgave om morgenen, være ganske uoverkommelig, ikke sant? Men jeg kan love deg – dette er noe du vil hente ekstra energi fra (når du kommer over den første tiden med indre motstand…).

Før vi går til selve øvelsen – hva er det som kan være greit for deg å tro / tenke om deg selv, som du ikke gjør i dag? Tviler du f.eks. på om du er dyktig nok til det du gjør? Tror du at ingen bryr seg om deg og dine meninger? Tenker du at du er lite attraktiv fordi du har noen kilo for mye? Eller har du andre tilsvarende forestillinger om deg selv?

Hva vil du trenge å si til deg selv for å tro at du er dyktig, viktig og attraktiv (eller annet du kom på)? Hvordan kan du gjøre dagen din bedre enn den normalt ville blitt. Hvilken endring kan du gjøre – helt enkelt – for å få en god dag og samtidig bygge deg selv opp?

Vil du ha informasjon om nye innlegg, andre tips og nyheter fra Belizama? Legg igjen e-postadressen din: Klikk her

Speilet er din venn

Du rynker på nesen av det utsagnet, ikke sant? Men en viktig del av det å anerkjenne og bygge opp deg selv, er å se på deg selv (i speilet). Og så, mens du ser deg selv i øynene, skal du komme med positive uttalelser til deg selv.

Forsøk følgende hver morgen – som det første du gjør når du står opp:
Still deg foran speilet og se deg selv i øynene. Si: «Hei du vakre! I dag blir en fantastisk dag!» Bare disse to enkle setningene kan gjøre dagen din mer positiv og glad.

Ja – jeg vet det… Det er vanskelig å si slike ting til seg selv, for vi vil jo ikke lyve… Det å skulle si denne typen utsagn til seg selv, vil alltid skape en indre motstand. Men hold ut! Når du har gjort dette noen uker, vil underbevisstheten begynne å ta det til seg. Da vil du (nesten umerkelig) begynne å føle deg vakrere, og du vil ha en mer positiv innstilling til dagen som ligger foran deg.

En flott, voksen dame som ser på seg selv i speilet og smiler. Det er en god morgenrutine.
Se på deg selv i speilet og smil. Si de positive ordene til den du ser i speilet – nemlig deg selv. En god morgenrutine.

Og husk – det er ekstra viktig å gjøre dette når du vet at dagen som ligger foran deg, er ekstremt slitsom eller vanskelig. Det gjør noe med deg – noe positivt.

Utvid med flere setninger

Når du har sagt disse to enkle setningene til deg selv noen uker og du kjenner at det føles greit, kan du legge til flere setninger.

F.eks. kan du si: Jeg er superdyktig i det jeg gjør! Andre mennesker respekterer og lytter til meg! Kroppen min er fantastisk og jeg er eeekstra attraktiv! Eller andre setninger basert på hva du tidligere kom frem til.

Lykke til med en bedre hverdag 🙂 Ønsker du hjelp, vet du hvor du finner meg…

Positiv hilsen fra Anne Belizama

Har du en utfordring? Nå kan du booke en gratis-time for å få en prat om det du sliter med! Klikk her for gratis-time!

Vil du lese flere inspirerende artikler – klikk her: Inspirasjon og tips og du finner dem under dette innlegget.

Skap deg en oase

Skap deg en Oase i hverdagen – fysisk eller billedlig. Ditt eget lille fristed, som du kan flykte inn i når kreftene tar slutt.

Et sted eller en tilstand – bare for deg! Der du kan finne ro og hvile, og hente deg ny energi.

Det kan være et fysisk, lite hjørne i hjemmet, eller «ditt eget» sted i naturen. Det kan også være et «sted» i ditt eget hode, dvs. en måte å koble av / koble ut det som er rundt deg.

Alle tre mulighetene fungerer, og personlig er jeg glad i å lage meg en liten «krok» med grønne planter og sildrende vann. Jeg har ikke sjekket i det siste, men for noen år siden var det veldig lett å få tak i små fontener. Disse kan man plassere innimellom plantene, for å skape sin egen lille oase.

Bilde av vår lille Oase i Belizamas lokaler på Hauge, Vesterøy.
Bilde av vår lille Oase i Belizamas lokaler på Hauge, Vesterøy.

Tom for energi

I vår verden av stress, press og forventninger, er det veldig lett å gå tom for energi. Da er det viktig å ha en strategi for å hente seg inn igjen, før det stopper helt. (Og tro meg – det å bli utbrent er ikke noe moro…)

Det å ha et fysisk sted i hjemmet der du finner ro, er en enkel og relativt rask måte for å hente inn energi. Og rennende vann og grønne planter har en beroligende effekt på et stresset sinn.

Har du mer tid, kan du gå deg en tur. Finn deg en plass der det er stille og rolig, og du kjenner at det er godt å være. Det er ofte lurt å «lage seg» en fast plass, slik at du kan gå rett dit når det røyner på.

Og noen ganger er vi ikke hjemme, eller har tid til å gå tur. Da er den siste muligheten å venne seg til å søke stillheten i seg selv.

Kanskje har du en plass i din egen hage, der du kan ha en større fontene. Ved den kan du sitte og hente deg inn.

Enkel avslapping – din egen, indre oase

Finn deg et rolig sted. Sett deg ned og lukk øynene. Ta noen dype pust. Og så lar du bare tanker og stress flyte vekk…

Om uønskede tanker og stresstanker dukker opp, skal du bare godta at du har dem, og sende dem videre. Forsøk så å bare VÆRE, ikke tenke. Ei heller skal du analysere eller «dømme» tankene, bare la dem flyte vekk.

Jeg vet – det er ikke så lett som det høres ut… Men det finnes mange meditasjonsteknikker du kan lære deg og bruke. Og det finnes guidete meditasjoner du kan lytte til. Noen ganger er det godt bare å høre på avslappende musikk også.

Når de små pausene blir for mange

Hvis du stadig er tom for krefter. Og du alltid føler at du trenger mer energi – da må du ta signalene på alvor. Fortsett med de små pausene dine, men ta også grep for å hindre at du blir utbrent.

For utbrenthet er noe som det tar tid å komme seg fra, og som medfører tap av tid og samvær med andre.

Vil du vite hva du kan gjøre, dersom du tenker at du nærmer deg å bli utbrent? Ta kontakt med meg for en liten prat, og vi kan sammen se på veien videre.

Her finner du oss: Kontakt-info

Ha en fortsatt god august 🙂

Klem fra Anne Belizama

Følg oss på Facebook: belizama på FB

Når livet ikke blir som du hadde tenkt…

Du har sikkert hørt uttrykket: «When life gives you lemons, make lemonade»… Altså når livet gir deg sitroner (noe surt) så lag limonade (noe godt).

For mange av oss kan det bli mange «sitroner» gjennom livet, og da gjelder det å klare å snu livet og hendelsene om til noe som er positivt og bra.

Ikke alltid så lett – jeg vet det… Men med trening går det bedre 🙂

Det er ditt valg

Det er faktisk kun du som kan velge hvordan du vil takle det som skjer deg. Og siden jeg nå begynte med et ordtak, kan jeg ta med et til:

«Det er ikke hvordan du har det… men hvordan du tar det.»

Og det er veldig riktig. Du kan velge å la deg overvelde og miste motet, når ting ikke går som du hadde tenkt. Eller du kan se på det som en utfordring og en mulighet til å lære noe nytt – om deg selv, eller verden.

Noen ganger er det lett å la seg overvelde og bare se det som er negativt.

Se det positive

Når livet presenterer deg med uforutsette hendelser – begynn med å lage en liste over hvilke fordeler du kan ha/få i din nye situasjon. Unngå å starte med å tenke på alle ulemper, eller gremmes over det som gikk galt.

Om du f.eks. mister jobben. Hvilke muligheter gir det deg til å velge en ny karriere, til å utdanne deg videre, til å finne en jobb som er nærmere der du bor, e.l.

Den typen tankegang kan brukes på det meste i livet, selv om noen av de slagene vi blir tildelt krever en del mer bearbeidelse, slik som alvorlig sykdom og dødsfall.

Likevel – jeg kjenner flere som sier at om de ikke hadde blitt alvorlig syke, ville de ikke fått det fantastiske livet de har i dag.

Nye måter å tenke på

Det handler om å snu tankegangen. Fra vanskelighet til mulighet. Det handler om å trene hjernen til å tenke i nye baner. Og det handler om å gripe nye muligheter, om å våge noe annet.

Når du lærer deg å tenke på nye måter. Lærer deg å se muligheter, istedenfor vanskeligheter. Lærer deg å fokusere fremover, istedenfor å gremmes over det som var eller kunne vært… Da blir livet mye lysere, og du kjenner på større glede.

Når du ser mer positivt på livet, får du mer glede og alt virker lysere og mer fargerikt.

Trenger du hjelp til å tenke på nye måter? Da kan en coach være tingen, og jeg står klar til å hjelpe deg. Book en gratis samtale her: Gratis coaching-samtale.

August-hilsen fra
Anne Belizama