En god morgenrutine

Hvordan begynner du dagen din? Har du en god morgenrutine? Og da tenker jeg ikke først og fremst på dusj, tannpuss og frokost…

Det jeg vil frem til her, er om du starter dagen med å erkjenne deg selv. Om du sørger for å gi deg selv noe positiv feedback før du starter dagen din. Eller snubler du inn på badet og skjærer grimaser til deg selv, mens du leter etter rynker og sparker til badevekten…

Start dagen på en god måte

Hvis du er som meg, er du ganske trøtt om morgenen. Da kan tanken på en ekstra oppgave om morgenen, være ganske uoverkommelig, ikke sant? Men jeg kan love deg – dette er noe du vil hente ekstra energi fra (når du kommer over den første tiden med indre motstand…).

Før vi går til selve øvelsen – hva er det som kan være greit for deg å tro / tenke om deg selv, som du ikke gjør i dag? Tviler du f.eks. på om du er dyktig nok til det du gjør? Tror du at ingen bryr seg om deg og dine meninger? Tenker du at du er lite attraktiv fordi du har noen kilo for mye? Eller har du andre tilsvarende forestillinger om deg selv?

Hva vil du trenge å si til deg selv for å tro at du er dyktig, viktig og attraktiv (eller annet du kom på)? Hvordan kan du gjøre dagen din bedre enn den normalt ville blitt. Hvilken endring kan du gjøre – helt enkelt – for å få en god dag og samtidig bygge deg selv opp?

Vil du ha informasjon om nye innlegg, andre tips og nyheter fra Belizama? Legg igjen e-postadressen din: Klikk her

Speilet er din venn

Du rynker på nesen av det utsagnet, ikke sant? Men en viktig del av det å anerkjenne og bygge opp deg selv, er å se på deg selv (i speilet). Og så, mens du ser deg selv i øynene, skal du komme med positive uttalelser til deg selv.

Forsøk følgende hver morgen – som det første du gjør når du står opp:
Still deg foran speilet og se deg selv i øynene. Si: «Hei du vakre! I dag blir en fantastisk dag!» Bare disse to enkle setningene kan gjøre dagen din mer positiv og glad.

Ja – jeg vet det… Det er vanskelig å si slike ting til seg selv, for vi vil jo ikke lyve… Det å skulle si denne typen utsagn til seg selv, vil alltid skape en indre motstand. Men hold ut! Når du har gjort dette noen uker, vil underbevisstheten begynne å ta det til seg. Da vil du (nesten umerkelig) begynne å føle deg vakrere, og du vil ha en mer positiv innstilling til dagen som ligger foran deg.

En flott, voksen dame som ser på seg selv i speilet og smiler. Det er en god morgenrutine.
Se på deg selv i speilet og smil. Si de positive ordene til den du ser i speilet – nemlig deg selv. En god morgenrutine.

Og husk – det er ekstra viktig å gjøre dette når du vet at dagen som ligger foran deg, er ekstremt slitsom eller vanskelig. Det gjør noe med deg – noe positivt.

Utvid med flere setninger

Når du har sagt disse to enkle setningene til deg selv noen uker og du kjenner at det føles greit, kan du legge til flere setninger.

F.eks. kan du si: Jeg er superdyktig i det jeg gjør! Andre mennesker respekterer og lytter til meg! Kroppen min er fantastisk og jeg er eeekstra attraktiv! Eller andre setninger basert på hva du tidligere kom frem til.

Lykke til med en bedre hverdag 🙂 Ønsker du hjelp, vet du hvor du finner meg…

Positiv hilsen fra Anne Belizama

Har du en utfordring? Nå kan du booke en gratis-time for å få en prat om det du sliter med! Klikk her for gratis-time!

Vil du lese mer om positive utsagn? Da finner du et aktuelt innlegg her: Affirmasjoner og positive gjentakelser.