Hva vil du gjøre… for å få det du ønsker deg?

I Luke 15 i julekalenderen spurte jeg:

Hva ville du vært villig til å gjøre… for å få alt du ønsket deg?

Deretter skrev jeg litt om det å gjøre forandringer, samt at jeg la ut 5 “små” øvelser. Har du gjort dem ennå? Hvis ikke, finner du dem HER. Hvis det er noe du ønsker deg da… som du ikke allerede har…

I dagens innlegg vil jeg ta disse øvelsene litt lenger, dvs. stille flere spørsmål rundt hvert av de 5 punktene. (De har samme nummer som i listen fra kalenderluke 15.)

Er du klar? Her kommer de:

Forresten – vent litt! Har du gjort første delen? Den fra luke 15…
Det er nemlig ikke så lurt å lese videre på disse punktene FØR du er ferdig med første del, da det kan forandre svarene du gir (og dermed ikke egentlig være noen hjelp for deg). Hent første øvelse HER.

Bilde av en trebro

Er du klar til å krysse broen over til ditt “nye liv”? Ikke så lett å se hva som venter på andre siden, men hva med å se på det som et eventyr?

Da er du klar for neste trinn 🙂

 1. Fra listen over hvilke ting i livet du ikke er fornøyd med: Spør deg selv – for hver ting:
  Hva er det som gjør at jeg fortsetter med dette?
  Hva er det som gjør at jeg ikke har gjort en endring på denne tingen / dette forholdet?
  Hvis det var én ting jeg kunne gjøre for å endre på dette – hva ville det vært?
 2. For alle de ting du skulle ønske du hadde: Spør deg selv – for hver ting:
  Hva er grunnen til at jeg ikke allerede har det?
  Hva / hvem er det jeg mener at hindrer meg i å få det jeg ønsker meg?
  Hva ville det koste meg (tid, arbeid, penger, forsakelser) for å få dette?
  Er jeg villig til å betale prisen for å få dette?
 3. Hvis du i dette punktet har funnet ut at noe av det du mener du ønsker deg, egentlig kommer som følge av andres forventninger: Spør deg selv – for hver ting:
  Hvor kommer dette ønsket fra?
  Hvem er det som forventer at jeg skal ønske dette?
  Hvilke tiltak kan jeg gjøre for å korrigere dette i retning av mine egne ønsker?
 4. Se på ønskelisten din. Den usensurerte du laget i pkt. 4.
  Legg til side ønsker som vil ta deg veldig lang tid å oppnå. (Ikke glem dem, men legg dem til side.)
  Finn én eller to ting du ønsker deg i livet, som du ikke allerede har, og som er mulig å oppnå i løpet av dette året, uten alt for store omrokkeringer av livet ditt. (Eller kanskje er du klar for de store forandringene… Det er helt ok – i så fall gjør du dem.)
 5. Se på den prioriterte listen din. Er det noe av det som du har prioritert i forrige omgang (fra luke 15) som stemmer overens med den / de ting du fant i pkt. 4 over? Eller er de prioriterte tingene noe som tar lenger tid og krever mer ressurser?
  Hvis det er en ting som står på den prioriterte listen din, som du også plukket ut som et realistisk “prosjekt” for dette året, er det fint. Hvis ikke vil jeg anbefale deg å velge en av tingene fra pkt. 4 for å gjennomføre dette året.

Punktene 1-3 over, er for at du skal bli enda mer bevisst det som skjer i tankene dine. Pkt. 4 og 5 er forberedelsen til å oppnå en av de tingene du ønsker deg – i løpet av 2016.

Grunnen til at du skal begynne med en av de tingene det ikke tar deg så lang tid å gjøre, er at du skal unngå å miste motet underveis. Om du ikke er vant til å gjøre endringer i livet ditt, kan et “prosjekt” som går over flere år være så “skremmende” at du ikke våger å kaste deg over det.

Kanskje må du finne enda kortere tidsperspektiv enn hele 2016. Det er helt ok! Det viktigste er at du setter i gang noen små eller store endringer i livet ditt, for at du kan oppnå det du ønsker deg, og derved få en følelse av større fornøydhet i livet.

Kvinne liggende i løvet

Ta deg tid (alene-tid) til å kjenne på om det er DINE EGNE drømmer du lever ut… eller er det noen andres ønsker du forsøker å tilfredsstille…

Og husk hele tiden på dette: Er ønskene dine for DEG? Ikke noe du har konstruert fordi du tenker/tror at det MÅ være med i livet ditt (og faktisk mest er for andres glede).

Nå mener jeg ikke at du skal sette i gang med en “ego-tripp”… men at du skal gjøre tiltak som gir deg og ditt liv mer mening. Da får du mer energi og glede, og når du er fylt opp av energi og glede, “renner” du over og gir til andre uten at du en gang tenker på det. Mens du kanskje i dag tenker over hvor mye du må gjøre for andre, og hvor liten tid du har til deg selv…

Husk på hva du får beskjed om på flyet: Dersom oksygenmasker skal brukes – da skal du først ta på din egen! Det sikrer at du er i stand til å hjelpe andre etterpå. Sånn er det i alle livets forhold – du må fylle opp / ta vare på deg selv først. KUN DA vil du over tid være i stand til å gjøre noe for andre.

Så – nå når vi har avklart dette… kan du gå løs på ønskelisten din igjen. Lag en plan for hvordan du skal legge opp dagene, ukene og månedene dine annerledes, slik at du vil oppnå det / de mål du har satt deg (i pkt. 5).

Deretter må du begynne å tenke deg at du allerede har det! Vi snakker her om visualisering og affirmasjoner. Mer om dette kommer i neste blogginnlegg. Akkurat nå har du mer enn nok med å stille deg selv spørsmålene fra punktene 1 – 5.

En park

Kanskje du drømmer om et sted som dette… Da kommer det litt nærmere når du lærer visualisering…

Lykke til, og ha en fantastisk uke 🙂

Klem fra Anne

 

P.S. Trenger du hjelp til å “sortere” tankene dine? Da kan en coach være løsningen. Ta kontakt om du ønsker en time (kan også gjøres over telefon / Skype).

 

Har tiden fått vinger?

 

Spørsmålstegn på kvinneansikt

Jeg ser på kalenderen… og føler meg som et eneste stort spørsmålstegn…

Vet du hva som som er mitt spørsmål akkurat nå?

HVOR BLE TIDEN AV????

Jeg ser med “skrekk” at vi snart er ferdige med januar, og så jeg som hadde så mange planer for denne måneden… Blant annet et blogginnlegg hver uke – her på Belizama…

Nå er det jo ikke sånn at tiden går noe sted da… Men – vet du hva? Igjen glemte jeg å ta hensyn til “de tre T’er”… Ting Tar Tid! Og “glemte” helt at jeg bare er én person og at døgnet bare har 24 timer…

Høres dette ukjent ut for deg? Eller har du det sånn av og til du også?

 

Nå titter jeg i alle fall som snarest innom – ikke fordi jeg har så veldig mye “glupt” å si akkurat nå, men for å fortelle at jeg ikke har glemt deg 🙂 Jeg er her fortsatt og har masse på gang fremover.

Et lite referat skal du få av meg nå – sånn på slutten av denne måneden…

Det jeg har jobbet mest med nå i januar, er tjenesten “SLAnk Med HOdet På Plass – slamhopp”. Som du sikkert skjønner, har den med slanking å gjøre. Men ikke sånn “jeg er flink, for jeg spiser nesten ikke” slanking. Det vi ser på i slamhopp, er først og fremst hvordan vi kan bruke tankene våre for å oppnå det å være varig slank.

Det er sånn sett ikke noen forskjell fra hva som er hovedtemaet i Belizama, for uansett hva du skal få til, vil det å bli bevisst alt som foregår i hodet ditt – særlig i det ubevisste sinnet – gjøre at du mye enklere kan ta de riktige valgene for deg selv.

Mer informasjon om slankeprogrammet “slamhopp” finner du på slamhopp.no (og mer kommer). Ganske snart vil jeg der også introdusere et kurs som man kan følge som et nettkurs.

Ellers er det jo sånn, at når man driver en liten bedrift, er det veldig mange ting som må gjøres. Det meste må man gjøre selv. Da flyr timer og dager fort av sted. Og det er grunnen til at jeg nå sitter her i slutten av januar og nærmest “skammer meg” litt for at jeg ikke har laget noe blogginnlegg her på Belizama i januar.

Jeg skal bli flinkere – jeg lover! Men jeg kan ikke riktig ennå love at det kommer noe nytt hver eneste uke, selv om det er målet for året – det å skrive ukentlige inspirasjonsmail til deg. Det hadde forresten vært veldig kjekt om du kom med noen innspill om hva du kunne tenke deg å høre mer om her i bloggen.

Forresten – siden jeg selv ser hvor mye man av og til har å gjøre, og vet at det er lett å bli sliten… så har jeg et tilbud nå i februar (denne gangen til de som er i nærheten av Moss i løpet av måneden). Det er et tilbud på en Reiki-behandling – du finner det her: Tilbud.

Person på behandlingsbenk

Under en Reiki-behandling ligger du avslappet på benk, mens behandler holder hendene på eller utenfor kroppen din.

Da gjenstår bare å ønske deg en riktig god helg 🙂 Husk å gi meg en lyd om du har temaer du vil høre mer om.

Klem fra Anne

 

På vei inn mot et nytt år

Nå er det bare et par små dager igjen av 2015. Julen er passert og nyttårsaften står for døren. Håper du har hatt en fin jul, kost deg med familie og venner, og “ladet batteriene” til nye økter i 2016.

For egen del er jul “sånn passe” hvert år. Naturligvis koselig med julefeiringen, men samtidig må jeg si det er godt å komme tilbake til mer “normale” dager. Dog bare noen få, så er det “unntakstilstand” igjen – med nyttårsfeiringen.

Da kommer tankene… Det er nå dette med å avslutte et år og gå over i et nytt… vi begynner å tenke… Tenke på året som har vært – ble det slik vi hadde tenkt oss? Og så har vi så gode forsetter for året som kommer… DA skal alt bli så mye bedre…

Hva er grunnen til at vi tror det egentlig? At vi over natten skal kvitte oss med gamle (dårlige) vaner og uten problemer legge oss til nye (sunne, gode, positive…) vaner. Er det sannsynlig at det lar seg gjøre?

Jeg våger å påstå: “Nei, det er det ikke!” Ja, det er mulig å starte nye vaner fra 1. januar (eller 2. januar om du var på nyttårsfest) men bare om du har forberedt deg godt og er villig til å gjøre jobben!

Teksen: Laugh love live

Kanskje dette er en idé til et nyttårsløfte: Laugh-love-live

Alt for ofte er nyttårsløftene våre noe vi kaster ut av oss på nyttårsaften… for det er jo bare sånn at det skal man jo gjøre. Og vi velger noe vi har tenkt litt på å gjøre. (Slanke seg, slutte å røyke, begynne å trimme, bli flinkere til å rydde…). Og vi TROR at det er nok. Det er det ikke!

Med mindre du har en klar plan og et klart opplegg FØR nyttårsaften – for det du skal få til fra det nye årets start, vil du mest sannsynlig ikke lykkes!

Det er mye bedre å droppe nyttårsforsettene og heller ta en bestemmelse i en annen sammenheng, uten “brask og bram” på nyttårsaften. Deretter lage en plan for det du vil gjøre annerledes, og finne ut hvilke ressurser du trenger, f.eks. om du trenger hjelp av noen.

Da vil jeg jo naturligvis minne deg på min julegave her i Belizama (delt i luke 24).
20% rabatt på alle coaching- og behandlingstimer i hele januar
(når de er bestilt før 15. januar). Du har ikke tenkt å gå glipp av det vel!
Klikk her for å lese mer om tilbudet.

Fyrverkeri

Det tilbudet må feires!

Men du – det hadde vært moro å høre noen historier om nyttårsforsetter – både dem som du klarte, og dem som du glemte før januar var over. Eller om hvorvidt 2015 ble som du hadde tenkt deg. Legg gjerne igjen en kommentar – det er veldig kjekt for en som sitter og skriver blogg 🙂

Selv har jeg et par ganger (så vidt jeg kan huske) forsøkt meg med et nyttårsforsett om å begynne å trene… og det har blitt noen omganger med “støttemedlemskap” på treningsstudioer. Det fungerte mye bedre når jeg startet helt uavhengig av at det var begynnelsen på et nytt år…

For øyeblikket kan jeg faktisk bare komme på et eneste vellykket nyttårsforsett (men har ikke hatt så veldig mange da…). Det var da jeg for snart 3 år siden bestemte meg for å jobbe aktivt for å utvide nettverket mitt. Aldri har jeg vel blitt kjent med så mange mennesker på så kort tid, som jeg gjorde det året 🙂 Men så var det kanskje et nyttårsforsett utenom det vanlige?

Jeg har et av dem på lur i år også… et nyttårsforsett utenom det vanlige altså 🙂 Men jeg kan jo ikke avsløre det ennå… Det kommer i neste omgang, sammen med andre nyheter og tips fra Belizama.

For at du skal være sikker på å få med deg det som skjer, bør du melde deg på nyhetsbrevet her i Belizama. Det kan du gjøre ved å klikke her.

Figur av hovmester med brett med glass og årstall 2016

Her “serveres” 2016 til deg.

Da gjenstår bare å takke for året som har gått – både til deg som har fulgt meg lenge, og til deg som er helt ny her hos Belizama. Jeg vil ønske deg en flott nyttårsaften og helg, og håper at vi høres masse i året som kommer.

Godt Nyttår
Med klem fra Anne

Luke 24 – Julaften

Julaften!

Og alle hjerter gleder seg! Strålende barneøyne! Glede overalt! Eller…

Lite barn foran juletre

Strålende barneøyne…

Det er nok ikke bare fryd og glede over julen hos alle. Og mange barn er bortskjemte og klarer ikke glede seg – sånn som de ville gjort om det var litt mindre “lett” å få alt de ønsker seg.

Hva kan vi gjøre med det? Kanskje ikke så mye akkurat denne julen, siden den er her nå… Men det å bruke det neste året til å tenke litt over verdier og hva vi voksne formidler til barna – ja, det er kanskje en idé?

Muligens kan du gjøre et eller annet for noen som ikke har det så godt – sånn helt i siste liten nå på en julaften også… Kanskje det er noen i nærmiljøet som sitter alene, eller du vet de har det trangt… Det er ofte ikke så mye som skal til. Og la barna få ta del i det – lær dem gleden ved å GI – da blir gleden ved å FÅ ofte større.

Jeg ønsker i alle fall å gi noe til deg 🙂 Og det er følgende:

Gave i gullpapir, med sløyfe

Min gave til deg.

I hele januar får du 20% rabatt på alle behandlinger og all coaching/veiledning hos Belizama. (Gjelder ikke kurs.)

Og det gjelder ikke bare én time, men så mange timer som du ønsker å ta i januar. Du må bare passe på å bestille INNEN 15. januar!
I tillegg får du den 6. timen gratis (om du trenger så mange).

Timene kan du ta på mitt kontor i Moss, eller vi kan jobbe over telefon / Skype. Er det healing du ønsker, gir jeg dette som fjernhealing om du er langt unna. Dersom du kommer langveis fra og ønsker timene på mitt kontor, kan vi sette opp dobbelttimer (eller t.o.m. intensiv 1/2 dags jobbing).

Hos meg kan du betale med kort på betalingsterminal, eller penger kan overføres via Vipps. Dersom du ønsker kreditt, har jeg samarbeid med Resurs Bank og kan søke konto for deg hos dem. (Forutsetter at du ikke har betalingsanmerkninger).

I løpet av romjulen vil det komme mer informasjon på belizama.no om tjenester og priser, samt om hva de forskjellige tingene går ut på. Lurer du på noe før det, kan du sende meg en e-post på: anne@belizama.no

Dette tilbudet med 20% rabatt på behandlinger, kan også brukes til en-til-en-timene på slamhopp-programmet (SLAnk Med HOdet På Plass). Også denne nettsiden er under utvikling, og du vil etterhvert finne mer informasjon her: slamhopp.no

Jeg er tilgjengelig på mail i romjulen, og svarer på spørsmål på mail – anne@belizama.no
Men jeg vil helst ikke ha det på telefon, før etter nyttår.

Vil du allerede nå reservere time, er det bare å sende mail eller sms (til 970 77 063), slik at du er sikker på å få muligheten i januar.
Fra 4. januar kan du også ringe for å bestille time. Tlf.nr: 970 77 063.

Nå har jeg gitt deg verdens beste mulighet for å ta tak i dine utfordringer på starten av det nye året… og det er kun opp til deg selv om du vil benytte muligheten… eller om du vil fortsette å være misfornøyd med sider av livet ditt…

Merry Christmas - tekst på rød bunn, med stjerner

Da gjenstår det bare å ønske deg en strålende
God Jul og en hyggelig nyttårsfeiring 🙂
Takk for at du har fulgt med på Julekalenderen 🙂

Juleklem fra Anne

P.S. Legg gjerne igjen en kommentar her. Og husk å bestille din time direkte hos meg FØR 15. januar, slik at du ikke går glipp av muligheten for tilbudet. (Mail: anne@belizama.no /
Tlf.: 970 77 063. )
Vi snakkes 🙂

Luke 23 – Onsdag 23. desember

Lille julaften – og da kan vi vel “offisielt” erklære julen for startet? Eller starter den ikke egentlig før i morgen – julaften? Jeg tenker det er forskjellig for oss – i forhold til hva slags tradisjoner vi har i egen familie. For noen starter den vel nærmest når advent starter – og varer “helt til påske”…

Hvilke juletradisjoner har du i din familie? Og er det kanskje sånn at de har endret seg gjennom årene? Etter at du ble voksen, ble det kanskje annerledes enn da du var barn? Og så fikk du egen familie og svigerfamilie, og brått var det andre tradisjoner som skulle “blandes inn” i det kjente og kjære.

Med dagens familiestruktur – der familier brytes opp og nye dannes, er det kanskje veldig lite av det du gjør i dag, som minner deg om barndommens juletradisjoner? Har du et par minutter til overs, blir jeg glad om du legger igjen en kommentar om hvordan julen var for deg – den gang du var barn (og evt. også hvordan den er nå).

Selv husker jeg at det å pynte treet den gang jeg var barn, ikke var noe vi barna fikk være med på. Kanskje høres det trist ut, men det å våkne på julaften og titte ut på stuen til et ferdig pyntet tre, var like fantastisk hvert år. Min bror og jeg la oss om kvelden lille julaften – på en helt “vanlig” dag – og våknet julaften til et flott og lysende juletre.

Pyntet juletre

DEN følelsen… når man kommer ut i stuen på julaften og finner et ferdig pyntet juletre.

Det var noe av det mest fantastiske med julen – nettopp den “åpenbaringen” som det pyntede juletreet representerte. Jeg kan ikke huske så godt følelsen rundt pakker, men som liten var jeg helt sikkert forventningsfull også til dem. Men den følelsen det ga å komme ut i stuen julaftens morgen – DEN husker jeg.

Med årene har julen blitt mer og mer kav og stress. Mye skal rekkes i løpet av noen korte uker, gavene er blitt dyrere, flottere og mer prestisje – for mange. Og for min del har jeg av den grunn blitt litt av en anti-jul person. I alle fall i hele førjulstiden. Men julaften er jo koselig likevel da 🙂

De siste årene har jeg ikke kavet så mye selv, rett oppunder jul. Men jeg ser jo at mange gjør det. Og særlig når man har barn – både dine, mine og våre… og mange “familie-puslespill” som skal legges. Det er lett å bli sliten…

Derfor vil jeg denne siste dagen før julekvelden, igjen bidra til at du kan få litt ekstra hvile og energi før feiringen. Jeg setter derfor opp den siste felles fjernhealingen i denne julekalenderen. Som vanlig må du klikke deg inn og trykke på “Skal” for at jeg skal vite hvem jeg skal sende til. Vanlig er det også at du kan si “ja takk” uansett hva du gjør den halvtimen det varer, men du vil sannsynligvis merke mer om du kan slappe av.

Du finner arrangementet på Facebook ved å følge lenken: Klikk her. Registrer deg med et “Skal” innen kl. 22.30 i dag (23.12). Sending av healing starter kl. 23.00.
Om du ikke er på Facebook, kan du sende en mail til anne@belizama.no og si at du vil være med.

Ønsker deg en nydelig Lille julaften 🙂 Ta vare på deg selv denne siste “strevsomme” dagen før jul. Og husk å titte innom julekalenderen i morgen – Julaften også… for da har jeg en “julegave” klar til deg.

Julehilsen fra Anne