Affirmasjoner og positive gjentakelser

Da er det klart for å se på hvordan du kan skape nye vaner i livet ditt ved hjelp av affirmasjoner og positive gjentakelser. Og da snakker vi om vaner som bygger opp under det nye, fantastiske livet du skal ha fra nå.

For du har vel gjort «oppgavene» som jeg listet opp i forrige uke? Hvis ikke, kan du lese innlegget ved å klikke her: Nye vaner.

Hva er en affirmasjon?

En affirmasjon er en positiv setning som vi gjentar flere ganger. Vi bruker våre indre ressurser for å påvirke underbevisstheten til å endre hvordan vi tenker (og handler), slik at vi får det livet vi ønsker oss.

Gjentakelse er viktig og nødvendig, for du lager ingen ny tanke og vane gjennom å si noe én gang. Det betyr også at du må ha en viss grad av tålmodighet, da det tar tid å endre en vane / tanke.

Hva menes med positiv gjentakelse?

Som nevnt forrige uke – vår underbevissthet forstår ikke ordet IKKE! Vår bevissthet gjør det, men ikke vår underbevissthet.

Det betyr at du aldri skal lage en setning som inneholder ordet «ikke» foran det du vil endre. Hvis du sier: «Jeg skal ikke se på TV etter kl. 22 om kvelden.», vil underbevisstheten oppfatte: «Jeg skal se på TV etter kl. 22 om kvelden.»

Dvs. at om du har problemer med å sovne når du legger deg, og du har funnet ut TV-titting kan ha noe av skylden, må du lage en vane som hjelper deg til å slå av TV’en tidligere… Du kan da si: «Jeg slår alltid av TV’en senest kl. 22!» Det hjelper deg å bli bevisst på det å slå av TV’en tidligere.

Et barn som spiller softball, og som står klar til å slå. Dyp konsentrasjon og stort fokus.
Når du skal lære noe nytt, må du fokusere på det du skal oppnå. Her ser det ut til å være dyp konsentrasjon og stort fokus på å treffe ballen som hvert øyeblikk kommer susende.

Nytt fokus

Vi har ofte en tendens til å fokusere på det vi ikke vil ha… men når vi skal «installere» nye vaner, må vi fokusere på det vi vil ha.

Når vi vil ha bedre søvn, må vi fokusere på de positive tingene vi kan gjøre for å få det, som å slå av TV’en. Hvis vi vil bli i bedre form, nytter det ikke å si: «Jeg skal ikke sitte så mye i sofaen.» Men vi kan si: «Jeg elsker å gå på tur, og kjenner at kroppen min har godt av det.»

Du må «lyve» til deg selv

Når du begynner med å si nye setninger som skal hjelpe deg til et bedre liv, vil det være lett å tenke at «dette er jo ikke sant»… Derfor må du fortelle deg selv noen små «løgner» for å hjelpe deg selv på veien. Når du har sagt dem ofte nok, vil de ha blitt en ny sannhet.

Et eksempel er setningen over: «Jeg elsker å gå på tur.» Dersom du egentlig ikke liker å gå tur, men skjønner at det er den enkleste måten å komme i form på – da er det en god setning.

Og hvem har sagt at din opprinnelige tanke – om at du ikke liker å gå på tur – er noe mer sann enn den nye du installerer? Kanskje ble den sannheten skapt da du var barn og hadde skadet benet ditt…

Vil du ha informasjon om nye innlegg, andre tips og nyheter fra Belizama? Legg igjen e-postadressen din: Klikk her

Forsterking

Når du har funnet en ny setning du vil bruke for å installere en ny tanke / vane, bør du forsterke budskapet. Det gjør du ved å si f.eks. «Sånn er det!»

Altså: «Jeg elsker å gå på tur! Sånn er det!» Eller: «Jeg slår alltid av TV’en senest kl. 22! Sånn er det!»

Kanskje du kommer på en bedre setning som fungerer for deg? Husk bare at du på best mulig måte skal overbevise deg selv.

Repetisjon

Når du har funnet dine nye sannheter og skal «installere» dem i underbevisstheten, da må du repetere dem.

Det sies at du må gjenta nye ting i minst 21 dager før det er lagret som en ny sannhet i underbevisstheten. Personlig tror jeg at det kan ta enda lenger tid. Det kommer an på hvor «fast» ditt gamle mønster er, og hvor stor motviljen er til forandring på det området.

En god regel er å gjenta setningen 10 ganger, 3 – 4 ganger om dagen. Si det gjerne høyt, og enda bedre: Still deg foran speilet og se deg selv i øynene mens du sier setningen. Forsøk å legge ekstra «trykk» og følelse i det du sier. Bruk gjerne kroppsbevegelse og forskjellig stemmeleie.

Fokuser på én, maksimum to nye vaner av gangen. Ikke sett i gang og forandre på ti ting og tro at du har alt på plass om tre uker…

Bruk dette sammen med mål

Har du satt deg noen mål for fremtiden, kan du bruke affirmasjoner og positive gjentakelser for å hjelpe deg mot målet. Finn da setninger som bygger opp under det du ønsker å oppnå, og gjenta på samme måte som nevnt over.

En tavle med ordet "Help" skrevet med kritt i tykke bokstaver. Det henspeiler på at man av og til trenger hjelp for å skape nye vaner gjennom affirmasjoner og positive gjentakelser.
Noen ganger trenger man hjelp for å skape nye vaner gjennom affirmasjoner og positive gjentakelser…

Vanskelig, sier du…

Jeg vet at det ikke alltid er like lett å finne ut av hva man ønsker og ikke ønsker i livet sitt. Enda større utfordring er det å finne ut hva man kan bytte ut. For ikke å snakke om – hva man skal bytte det til… Da er jeg her og kan hjelpe.

Hvis du virkelig ønsker å gjøre endringer i livet ditt, klikker du på lenken i den lilla ruten. Da tar vi en uforpliktende samtale, slik at vi finner ut hva vi kan få til sammen.

Ønsker deg fortsatt flott høstdager 🙂

Positiv hilsen fra Anne Belizama

Har du en utfordring? Nå kan du booke en gratis-time for å få en prat om det du sliter med! Klikk her for gratis-time!

Vil du lese flere innlegg fra Belizama – klikk deg inn på bloggen her: Inspirasjon og tips.