Det er helt ok å føle seg tom… innimellom…

I går kveld, når jeg skulle sette meg ned og skrive et inspirerende innlegg til deg, var det helt tomt oppi hodet. Jeg klarte ikke på noen måte å finne på noe smart eller inspirerende. Det var rett og slett… tomt…

Det fikk meg til å tenke litt…

Vi vil alltid så mye. Vi skal alltid prestere, alltid være med på alt. Alltid gjøre alt, alltid være opplagte. Men hvor bra er det egentlig?

Plutselig skjønte jeg det! DET var tema for dagens innlegg. Det er faktisk helt ok å føle seg tom – innimellom. Det er helt ok å stoppe opp – noen timer, eller av og til noen dager. Det er ikke noe galt med deg (eller meg, eller noen andre) om vi tar en liten pause.

Vil du ha informasjon om nye innlegg, andre tips og nyheter fra Belizama? Legg igjen e-postadressen din: Klikk her

Lytt til kroppen – før du blir utbrent

Blir pausen for lang, eller tilstanden vedvarer, er det på tide å se litt nærmere på det livet man lever. Og på tide å gjøre noe – før du blir helt utbrent. Det kan være noe så enkelt som kostholdet ditt, eller søvn. Kanskje trenger du å lufte tankene dine for en annen person, eller kanskje trenger du en lengre time-out. Eller større forandringer i livet ditt…

Det viktigste er å kjenne etter! Og når du kjenner at: «Akkurat nå så bare orker jeg ikke…» – da skal du lytte til den stemmen/følelsen. Lytte til kroppen og varselsignaler fra hjernen. Gi deg selv et pusterom.

Timeglass der sanden renner ned. Symbol på at vi kan ta oss en pause når vi føler oss tomme.
Kanskje vi skulle hatt et godt, gammeldags timeglass… Så kunne vi av og til snudd det og tatt oss noen minutter pause mens sanden renner ned… For det er helt ok å føle seg tom – innimellom – og å ta vare på seg selv.

Etter et par «runder» med meg selv i går kveld, tillot jeg meg selv å ta kvelden fri. Det hadde vært en veldig stressende tid over flere uker, med et problem jeg ikke visste hvordan jeg skulle løse. Og i går tok jeg en avgjørelse som jeg håper skal få meg nærmere et av målene mine. Plutselig var jeg bare «utladet». Og jeg erkjente: Det er faktisk lov å føle det slik!

En ny dag

I dag er det en ny dag, med «blanke ark og fargestifter til» som Prøysen sang. Nye muligheter og en litt mer uthvilt kropp og hjerne – fordi jeg lyttet… Jeg lyttet til mitt innerste ønske om en bitteliten pause.

Det er en ny dag, med et nytt innlegg her på bloggen. Et innlegg som jeg håper kan være med å minne deg på å senke skuldrene bittelitte grann – særlig med tanke på julestria som står for døren. Den tiden har en tendens til å få frem «jeg vil gjøre alt perfekt»-siden hos mange av oss…

Kvelden i går ble forresten brukt til noe jeg sjelden gjør, nemlig bake en kake. En litt sunnere variant av eplekake, med små og uperfekte epler fra egen hage. Og så sofakos med samboer og hund. Beste pausen jeg kunne gitt meg selv 🙂

Det er helt ok å føle seg tom... og noen ganger er det bare kaffe og det å skue utover naturen som trengs. Her er det bilde av en kvinne som gjør akkurat det.
Noen ganger trenger vi bare en «mini-pause» for å lade oss opp igjen. En kopp kaffe og nærhet til naturen, er kanskje alt du trenger i dag…

Hva gjør du når du føler deg tom?

Du har sikkert også kjent på den følelsen noen ganger – det at du føler deg helt tom. At du ikke har noe å gi akkurat da. Kanskje ser du ikke en gang hvordan du skal finne kreftene igjen… Hva gjør du da?

Er du flink til å lytte til kroppen din? Tillater du deg selv en liten pause, eller forsøker du å pushe deg selv ytterligere? Er det viktig for deg å stå på, uansett hvor sliten du føler deg? Er det noe du ønsker å vise/bevise for deg selv eller andre?

Kjenn etter! Hvordan har du det i dag? Trenger du en pause – ja, da synes jeg du skal gi deg selv lov til å ta noen timer og ta ekstra vare på deg selv. Du fortjener det!

Kommenter gjerne under her, og fortell meg hvordan du har det i dag. Og la meg få høre… er du flink til å ta deg de pausene du vet at du trenger?

Ta vare på deg selv!

God pause fra hverdagen ønskes deg fra Anne Belizama

Har du en utfordring? Nå kan du booke en gratis-time for å få en prat om det du sliter med! Klikk her for gratis-time!

P.S. En liten inspirasjon om det å ta var på seg selv finner du i innlegget: De gode stundene.