Jeg misunner deg…

Jeg misunner deg! Har du opplevd å høre noen si det? F.eks. om du reiser på ferie, skaffer deg noen nye og fine ting, har en bra jobb, eller om du finner drømmehuset….

Jeg har opplevd det mange ganger, og det er ikke noen særlig god følelse. Når man er glad og fornøyd med noe i eget liv, og ønsker å dele med noen rundt seg… Og så er reaksjonen: «Jeg misunner deg!»

Nå er det ikke alltid at det ligger noe bevisst negativt bak den uttalelsen, men uttalelsen i seg selv gjør noe negativt med oss – både med den som sier det og den som mottar.

Et ekstra flott hus i to etasjer, med svømmebasseng foran. Sier du: Jeg misunner deg! til den som har det?
Blir du misunnelig når vennene dine har skaffet seg drømmehuset? Eller gleder du deg med dem?

Jeg unner deg…

Kan vi ikke isteden si: «Jeg unner deg!», «Jeg unner deg dette av hele mitt hjerte!» eller «Jeg er så glad på dine vegne!» eller noe annet hyggelig.

Når vi velger å si: «Jeg misunner deg!» har vi for det første tatt noe av gleden vekk hos den som vi sier det til. Vedkommende føler kanskje bittelitt grann dårlig samvittighet fordi hun/han har fått eller opplevd noe som den andre ikke har mulighet til.

For det andre gjør det noe med oss selv. Det drypper en bitteliten ubevisst dråpe av bitterhet (og misunnelse) inn i oss. Og mange dråper blir til slutt en stor dam, og vi blir «surmagete» og uglade mennesker.

For det tredje: Når du sier til noen annen at «Jeg misunner deg!», sier du samtidig ubevisst til deg selv: «Jeg vil aldri kunne få/oppnå det samme.» Det ligger en passivitet i utsagnet – en passivitet som gjør at du med tiden slutter å forsøke å bedre ditt eget liv, og isteden er opptatt med å gjøre andres liv dårligere…

Er det dette du ønsker for livet ditt?

Ønsker du egentlig det? Eller er du bare ikke bevisst hva utsagn som dette kan gjøre med din underbevissthet og dermed dine handlinger?

Bli mer bevisst på dine handlinger

Hva om du i fremtiden er mer bevisst på hvordan du møter andre? På hvilke utsagn du pleier å komme med som respons på noe en annen person sier.

Er det noe du kan forandre på? Forsøk å legge merke til hvordan du responderer. Stikker det til i deg når noen har en gledelig nyhet? Kjenner du en tagg av misunnelse, og uttrykker dette. Eller smiler tvungent mens du presser ut et «Gratulerer!»

Tre damer som ler og prater sammen.
Er det ikke bedre å glede seg med andre, og være glad selv? Da er det lettere å oppnå noe for egen del også.

Eller er du kanskje en av dem som allerede er i stand til å glede deg på andres vegne, og har positive tilbakemeldinger på det andre sier. I så fall – supert! Fortsett med det.

Bruk tiden og kreftene dine på et bedre liv for DEG

Hvis du har litt å jobbe med, ref. teksten over, har jeg et godt råd til deg: Ikke bruk tiden din og kreftene dine på å misunne eller ergre deg over andre. Bruk tiden din og kreftene dine på å oppnå positive ting for deg selv.

Det er ikke sikkert at du noen gang får akkurat de samme tingene som vennene, kollegene, naboene eller familien din. Men du kan få et bedre og gladere liv ved å gjøre mer for at du skal ha det bra, og ved å være bevisst glad for det du har.

Og sist, men ikke minst: Slutt å sammenligne deg med andre! Der du tror at andre har det så mye bedre enn deg, kan det ofte være både grums og lidelse under overflaten…

Lykke til med oppgaven 🙂

Anne Belizama unner deg alt det beste i livet.

Har du en utfordring? Nå kan du booke en gratis-time for å få en prat om det du sliter med! Klikk her for gratis-time!

P.S. Du finner andre innlegg fra Belizama på bloggen. Klikk her: Inspirasjon og tips.